Pepiniera Aiud
Măr
Golden Reinders, Gala Royal, Braeburn, Starkrimson, Jonathan, Idared, Golden Delicious, Florina
Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile fructului:
- fructul este de mărime mijlocie spre mare, aprox. 170-180 gr;
- pielița este de culoare verde-gălbui, iar la maturitate, aceasta este galben-aurie;
- fructul este dulce, iar pulpa este albă, crocantă și suculentă;
- fructele pot fi păstrate 6-8 luni de la recoltare.
Caracteristicile pomului:
- pomul este de vigoare mare;
- fructifică anual, are tendință redusă de a intra în alternanță de rodire.
Perioada de coacere:
- prima decadă a lunii octombrie.
Polenizatori:
- Braeburn, Fuji, Jonathan
Portaltoi: MM106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile fructului:
- fructul este de mărime mijlocie 150-170 gr, de formă sferică;
- coaja este netedă, culoarea de bază este galben, iar cea acoperitoare este roșu închis;
- pulpa este tare, crocantă, cu gust dulceag, aromat;
- fructul se poate păstra aprox. 3-4 luni după recoltare.
Caracteristicile pomului:
- este un pom de vigoare mijlocie, cu coroană tubulară, bine ramificată;
- la început rodește pe lujeri lungi, apoi pe ramuri scurte.
Perioada de coacere:
- se recoltează la sfârșit de august – început de septembrie.
AUTOFERTIL
Portaltoi: MM106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristici pom :
- pomul este de vigoare medie, cu rodire precoce și bogată;
- are o rezistență foarte bună la boli și dăunători;
- înflorește la jumătatea sezonului, fiind un avantaj în primăverile cu brume târzii.
Caracteristici fruct:
- la maturitate culoarea fructelor evoluează de la galben – verzui cu acoperire roșu – pal, până la roșu intens, dacă sunt culese târziu;
- pulpa are culoare ce variază între galben și galben vibrant;
- textura pulpei este fermă, crocantă, îndesată, suculentă , cu un gust dulce, mediu de acidulat.
Perioada de coacere:
- sfârșit de octombrie – început de noiembrie;
- se recomandă recoltarea cât mai târzie a fructelor, acestea rezistând și la temperaturi de -2 grade.
AUTOFERTIL
Portaltoi: MM106
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
15 LEI + TVA. Comanda minimă 100 buc/soi.
Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile fructului:
- are mărime mijlocie sau mare (150 – 170 g), formă alungită, conică;
- culoarea este roșie vărgată, pe fructele bine maturate aproape că nu se observă dungile;
- pulpa este galbenă, tare, consistentă, în urma depozitării devine făinoasă; casa seminală este deseori deschisă, fapt pentru care poate mucegăi.
Caracteristicile pomului:
- pomul este de vigoare medie-mare, coroana este erectă, de mărime mare, fiind greu de condus prin tăieri de formare;
- înflorirea este mediu-târzie;
- este un soi autofertil.
Perioada de coacere:
- sfârșit de septembrie;
- își păstrează calitățile până în martie.
Polenizatori:
- Golden Delicious, Jonathan, Florina.
Portaltoi: MM106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- pomul este de vigoare mijlocie, rodește mai ales pe ramuri lungi;
- este un soi relativ sensibil la boli;
- este soiul cu cea mai mare pondere în producția de mere din România.
Caracteristicile fructului:
- fructele sunt rezistente la transport, manipulare și păstrare, au mărime mijlocie și formă tronconică;
- pielița este subțire, roșu-viu, de obicei fără dungi, uneori cu rugină sub formă de firișoare;
- pulpa este alb-gălbuie, suculentă, dulce, prezintă o aromă foarte intensă, cu totul caracteristică, fiind de calitate superioară pentru masă;
- fructele sunt mijlocii sau mari : 140-150g;
- fructele se pot păstra până la 6 luni în condiții speciale;
- se consumă în stare proaspătă;
- soi sensibil la făinarea mărului .
Polenizatori:
- Golden Delicious, Starkrimson, Idared.
Perioada de coacere :
- soi de iarnă, după 25 septembrie.
Portaltoi: MM 106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- soi obținut în S.U.A, din Jonathșan x Wagener, iar în cultură introdus în anul 1942;
- la noi în țară fost autorizat în anul 1979.
- pomul este de vigoare mijlocie, cu port ramificat, înflorește timpuriu, dar eșalonat, foarte productiv și destul de constant.
Caracteristicile fructului:
- fructul este supra-mijlociu spre mare, de formă sferică ușor aplatizat, verde gălbui, acoperit cu roșu pe 1/2 din suprafață;
- pulpa este alb gălbuie, crocantă, acidulată, de calitate bună;
- este considerat soiul cu păstrarea cea mai bună, fără pierderi în depozit.
Perioada de coacere:
- la începutul lunii octombrie
- se păstrează foarte bine până în aprilie.
Polenizatori:
- Jonagold, Gala Royal
Portaltoi: MM 106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- pomul de vigoare mijlocie, rodește pe ramuri lungi mult ramificate;
- este un soi sensibil la boli, dar productiv si de calitate superioara.
Caracteristicile fructului:
- fructele se păstrează foarte bine dacă sunt recoltate corespunzător;
- fructele sunt mari (140-180 gr), sferic-conice, de culoare galbenă, cu puncte de rugină mari și rare;
- pulpa este gălbuie, crocantă, suculentă, pronunțat dulce, slab acidulată, cu aromă plăcută;
- este soiul preferat de cei mai mulți cosumatori;
- fructele pot fi păstrate între 6 și 8 luni în condiții speciale de depozitare.
Polenizatori:
- Gala, Idared.
Perioada de coacere:
prima si a doua decada a lunii octombrie
Portaltoi: MM 106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- soi obținut în Franța la Stațiunea Angers și introdus în cultură în anul 1977, apoi licențiat și autorizat pentru producție la noi în țară din 1993;
- provine din încrucișarea soiului Jonathan cu un hibrid complex (621-1) purtător al genei de rezistență VF, moștenită de la Malus floribunda 821;
- pomul de vigoare mare, cu ramificare bună și rodire pe formațiuni lungi și scurte;
- producția este constantă și poate atinge ușor 30-40 t/ha;
- rezistență la rapăn, dar are o ușoară sensibilitate la făinare.
Caracteristicile fructului:
- fructul este mijlociu spre mare, de 150-180 g;
- ușor tronconic, cu pielița verde gălbuie, acoperită cu rosu oranj pe 2/3 din suprafață, cu aspect atrăgător.
- pulpa este fermă, suculentă, ușor acidulată, cu aromă specifică și gust bun.
Perioada de coacere:
- luna octombrie, se păstrează bine până în martie.
Polenizator:
- Golden Delicious, Granny Smith.
Portaltoi: MM 106 / M9
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- Soi de vigoare medie, ce formează un unghi larg de deschidere al ramurilor;
- roșește abundent și constant;
Caracteristicile fructului:
- fructe mari(225 gr), formă ovosferică
- culoare galben-verzui, pulverizat cu roșu intens;
- pulpă colorată galben-deschis, crocantă și suculentă;
- gust perfect echilibrat, dulce și fin-acidulat, cu aromă plăcută.
Perioada de coacere:
- sfârșitul lui septembrie, luna octombrie.
- este un soi foarte bun, în condiții optime se poate păstra până la 8 luni după recoltare.
Polenizator:
- Gala Royal, Granny Smith.
Portaltoi: M9 / MM106
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Locație
Pepiniera Aiud – Cooperativa Agricolă
Garbova de Jos – Aiud, jud. Alba
Str. Caprioarei 6C
