Mar

Portaltoii Mărului

M9

Portaltoi de vigoare slabă, cu înrădăcinare superficială, necesită șpalier, cere soluri fertile, de preferință argilo-nisipoase, bine drenate. Este sensibil la secetă, păduchele lânos si cancerul bacterian. Are afinitate cu majoritatea soiurilor, se recomandă pe soluri foarte fertile, adăpostite.

M26

Portaltoi de vigoare mijlocie – slabă, drajoneaza puțin, ancorare mijlocie în sol, necesită șpalier. Este pretențios față de fertilitatea și umiditatea solului, are rezistență mijlocie la secetă si ger. Fiind sensibil la putrezirea coletului preferă soluri drenate, fără exces de umiditate.

M106

Portaltoi de vigoare mijlocie, având înrădăcinare bună nu necesita susținere. Este rezistent la ger, dar sensibil la secetă. Cere soluri fertile, profunde, bine aprovizionate cu apă, dar cu drenaj bun. Este cel mai indicat pentru livezile cu densitate mare , pe terenurile cele mai fertile de la baza pantelor și în luncile deschise ale râurilor ferite de curenți reci.

Măr Franc

Este un portaltoi ce se caracterizeaza printr-o crestere viguroasă și o ramificație pronunțată și are o bună rezistență la ger.

Sistemul radicular este profund, bine ancorat in sol, dă rezultate bune pe o gamă variată de soluri.