Toate Soiurile
De Par
Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristici pom :
- acest soi este unul viguros, produce timpuriu, aducând beneficii economice.
- fructele sale conțin o serie de vitamine și minerale, benefice sănătății omului.
- se poate planta în majoritatea tipurilor de sol.
- beneficii economice datorită faptului că este un soi rezistent la îngheț, boli și dăunători
Caracteristici fruct :
- pulpa este galbenă, zemoasă, foarte aromată
- fructele sunt mijlocii sau mari, 180-220g
- nu necesită un număr mare de tratamente.
Portaltoi: Păr franc.
Perele Clapp Roșii sunt recomandate pentru consum proaspăt, cât și pentru prepararea de gemuri, prăjituri.
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristici pom:
- este un pom de vigoare mijlocie.
Caracteristici fruct :
- fructele sunt mici, zemoase și aromate ;
- au culoarea galben deschis.
Perioada de recoltare:
- recoltarea fructelor se face la sfârșit de iunie.
Portaltoi: Păr franc
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- soi originar din Anglia, introdus la noi la țară în anul 1900, considerat soi de baza în sortiment și etalon pentru calitatea foarte bună a fructelor;
- pomul are vigoare mijlocie, înflorește semitârziu sau târziu, este foarte productiv
- este lipsit de afinitate cu gutuiul și trebuie altoit pe păr franc sau cu intermediar.
Caracteristicile fructului:
- fructul este mijlociu spre mare, de tip piriform, de culoare galben-pai:
- pulpa este albă, dulce, suculentă, untoasă cu aromă delicată și de calitate foarte bună.
Perioada de coacere:
- începe la sfârșitul lunii august, prelungindu-se până în septembrie.
Polenizatori:
- Favorita lui Clapp, Conference.
Portaltoi: Păr franc
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristici pom :
- pomul este viguros , produce mult și nu este pretențios.
Caracteristici fruct :
- fructele sunt mari (200 -270 gr);
- pielița are culoare galben – verzuie, punctată , având forma tipică, lată de pară.
- pulpa este suculentă, untoasă.
- fructele se pot depozita în hale frigorifice până în martie – aprilie.
Perioada de coacere:
- sfârșitul lui septembrie.
Polenizatori : Williams, Conference
Portaltoi: Păr Franc
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Părinți: Triumph de Vienne * Decana
Caracteristicile pomului:
- pomul este viguros, coronament răspândit, bine ramificat;
- între 3 și 5 zile după Conference. Înflorire abundentă și timpurie, dar florile sunt ușor sensibile la îngheț;
- soi rezistent la boli, tendința de a produce fructe mari;
- recoltă ridicată, regulată, timpurie, tendință redusă de alternanță.
Caracteristicile fructului:
- fruct mare, lung, în formă de cupă;
- pielița galben verzuie, maronie în jurul cavității pistilului și tulpinii.
- gust dulce, aromă distinctă de pere.
Perioada de coacere:
- începe de la mijlocul lunii octombrie.
Polenizatori:
- Williams, Conference
Portaltoi:
- Păr OHF19-89 / Gutui Adams
Perioada de consum: noiembrie-decembrie. Dacă se depozitează într-un loc răcoros, depozitarea se prelungește până în februarie-martie.
PREȚ: 20 LEI (TVA inclus)
* – Soi Licențiat cu multiplicare protejată!

Categoria ”C.A.C” (Eticheta Galbenă)
Caracteristicile pomului:
- soi de vigoare medie;
- rezistentă la boli și dăunători;
- foarte productiv.
- înflorește simultan cu soiurile Williams, Napoca și Argessis;
- prezintă rezistență bună la rapăn și toleranță la arsura bacteriană și Psylla.
Caracteristicile fructului:
- fructul este mijlociu spre mare(160-180 gr);
- culoare galben-verzuie și dungi roși-aprins, contopite pe partea însorită.
- pulpa este fondată, fructul are o aromă plăcută.
Perioada de coacere:
- sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie;
Polenizatori:
- Williams, Napoca.
Portaltoi:
- Gutui tip A / Păr franc
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”C.A.C” (Eticheta Galbenă)
*Soi românesc*
Caracteristicile pomului:
- soi de vigoare mijlocie, produce pe ramuri scurte și este parțial autofertil.
- datorită faptului că înflorește mai târziu, este ferit de pericolul brumelor de primăvară.
- foarte productiv.
- foarte rezistent la ger ;
Caracteristicile fructului:
- fructul are dimensiuni medii(130-150 gr);
- culoare galben-pai și apetisant rumenită pe partea expusă la soare.
- pulpa este albă, densă, plăcut crocantă, suculentă și cu acidulare fină.
Perioada de coacere:
- sfârșitul lunii august.
Polenizatori:
- Williams, Cure si Favorita lui Clapp.
Portaltoi:
- Gutui tip A / Păr franc
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)
Caracteristicile pomului:
- soi de vigoare mijlocie;
- foarte rezistent la ger și nu are nevoie de polenizatori;
- productivitate mare;
Caracteristicile fructului:
- fructul este mijlociu-mare, cu formă tipică de pară;
- culoare verde-gălbui, uneori slab rumenit pe partea expusă la soare.
- are o pulpă crocantă, imediat după cules, de culoare alb-gălbuie, suculentă, dulce aromată, fin acidulată.
Perioada de coacere:
- sfârșitul lunii septembrie și se poate păstra până în decembrie.
Portaltoi:
- Gutui tip A / Păr franc
PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Locație
Pepiniera Aiud – Cooperativa Agricolă
Garbova de Jos – Aiud, jud. Alba
Str. Caprioarei 6C
