Toate Soiurile

De Par


  • Clapp Rosu  
  • Arabitca  
  • Williams  
  • Packhams Triumph  
  • Par Novembra®
  • Monica
  • Napoca
  • Conference
Clapp Rosu  

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)

Caracteristici pom :

  • acest soi este unul viguros, produce timpuriu, aducând beneficii economice.
  • fructele sale conțin o serie de vitamine și minerale, benefice sănătății omului.
  • se poate planta în majoritatea tipurilor de sol.
  • beneficii economice datorită faptului că este un soi rezistent la îngheț, boli și dăunători        


Caracteristici fruct :

  • pulpa este galbenă, zemoasă, foarte aromată
  • fructele sunt mijlocii sau mari, 180-220g
  • nu necesită un număr mare de tratamente.        


Portaltoi: Păr franc.


Perele Clapp Roșii sunt recomandate pentru consum proaspăt, cât și pentru prepararea de gemuri, prăjituri.


PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Arabitca  

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)

Caracteristici pom:

  • este un pom de vigoare mijlocie.


Caracteristici fruct :

  • fructele sunt mici, zemoase și aromate ;
  • au culoarea galben deschis.


Perioada de recoltare:

  • recoltarea fructelor se face la sfârșit de iunie.


Portaltoi: Păr franc


PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Williams  

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)

Caracteristicile pomului:

  • soi originar din Anglia, introdus la noi la țară în anul 1900, considerat soi de baza în sortiment și etalon pentru calitatea foarte bună a fructelor;
  • pomul are vigoare mijlocie, înflorește semitârziu sau târziu, este foarte productiv
  • este lipsit de afinitate cu gutuiul și trebuie altoit pe păr franc sau cu intermediar.       


Caracteristicile fructului:

  • fructul este mijlociu spre mare, de tip piriform, de culoare galben-pai:
  • pulpa este albă, dulce, suculentă, untoasă cu aromă delicată și de calitate foarte bună.       


Perioada de coacere:

  • începe la sfârșitul lunii august, prelungindu-se până în septembrie.      


Polenizatori: 

  • Favorita lui Clapp, Conference.      


Portaltoi: Păr franc


PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Packhams Triumph  

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)

Caracteristici pom :              

  • pomul este viguros , produce mult și nu este pretențios.        


Caracteristici fruct :             

  • fructele sunt mari (200 -270 gr);
  • pielița are culoare galben – verzuie, punctată , având forma tipică, lată de pară.             
  • pulpa este suculentă, untoasă.             
  • fructele se pot depozita în hale frigorifice până în martie – aprilie.      


Perioada de coacere:

  • sfârșitul lui septembrie.  


Polenizatori : Williams, Conference


Portaltoi: Păr Franc


PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)

Par Novembra®

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)

Părinți: Triumph de Vienne * Decana


Caracteristicile pomului:

  • pomul este viguros, coronament răspândit, bine ramificat;
  • între 3 și 5 zile după Conference. Înflorire abundentă și timpurie, dar florile sunt ușor sensibile la îngheț;
  • soi rezistent la boli, tendința de a produce fructe mari;
  • recoltă ridicată, regulată, timpurie, tendință redusă de alternanță.


Caracteristicile fructului:

  • fruct mare, lung, în formă de cupă;
  • pielița galben verzuie, maronie în jurul cavității pistilului și tulpinii. 
  • gust dulce, aromă distinctă de pere.


Perioada de coacere:

  • începe de la mijlocul lunii octombrie. 


Polenizatori:

  • Williams, Conference


Portaltoi:

  • Păr OHF19-89 / Gutui Adams


Perioada de consum: noiembrie-decembrie. Dacă se depozitează într-un loc răcoros, depozitarea se prelungește până în februarie-martie.


PREȚ: 20 LEI (TVA inclus)

* – Soi Licențiat cu multiplicare protejată!

Monica

Categoria ”C.A.C” (Eticheta Galbenă)


Caracteristicile pomului:

  • soi de vigoare medie;
  • rezistentă la boli și dăunători;
  • foarte productiv.
  • înflorește simultan cu soiurile Williams, Napoca și Argessis;
  • prezintă rezistență bună la rapăn și toleranță la arsura bacteriană și Psylla.


Caracteristicile fructului:

  • fructul este mijlociu spre mare(160-180 gr);
  • culoare galben-verzuie și dungi roși-aprins, contopite pe partea însorită.
  • pulpa este fondată, fructul are o aromă plăcută.


Perioada de coacere:

  • sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie;


Polenizatori:

  • Williams, Napoca.


Portaltoi:

  • Gutui tip A / Păr franc


PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)


Napoca

Categoria ”C.A.C” (Eticheta Galbenă)

*Soi românesc*

Caracteristicile pomului:

  • soi de vigoare mijlocie, produce pe ramuri scurte și este parțial autofertil.
  • datorită faptului că înflorește mai târziu, este ferit de pericolul brumelor de primăvară.
  • foarte productiv.
  • foarte rezistent la ger ;


Caracteristicile fructului:

  • fructul are dimensiuni medii(130-150 gr);
  • culoare galben-pai și apetisant rumenită pe partea expusă la soare.
  • pulpa este albă, densă, plăcut crocantă, suculentă și cu acidulare fină.

Perioada de coacere:

  • sfârșitul lunii august.


Polenizatori:

  • Williams, Cure si Favorita lui Clapp.


Portaltoi:

  • Gutui tip A / Păr franc



PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)



Conference

Categoria ”CERTIFICAT” (Eticheta Albastră)


Caracteristicile pomului:

  • soi de vigoare mijlocie;
  • foarte rezistent la ger și nu are nevoie de polenizatori;
  • productivitate mare;


Caracteristicile fructului:

  • fructul este mijlociu-mare, cu formă tipică de pară;
  • culoare verde-gălbui, uneori slab rumenit pe partea expusă la soare.
  • are o pulpă crocantă, imediat după cules, de culoare alb-gălbuie, suculentă, dulce aromată, fin acidulată.

Perioada de coacere:

  • sfârșitul lunii septembrie și se poate păstra până în decembrie.


Portaltoi:

  • Gutui tip A / Păr franc


PREȚ: 14 LEI (TVA inclus)


Locație

Pepiniera Aiud – Cooperativa Agricolă

Garbova de Jos – Aiud, jud. Alba

Str. Caprioarei 6C