Par, Gutui

Portaltoi pentru Păr și Gutui

Gutui A

Acest portaltoi dezvolta un sistem radicular puternic si profund, induce vigoare si rezistenta la ger.

Gutui BA 29

Acest portaltoi se caracterizeaza printr-un sistem radicular viguros, este rezistent la soluri secetoase sau calcaroase. Acest altoi este precoce si productiv.

OHF19-89

OHF (Old Home X Farmingdale)

Clona 19-89, o selectie de par obtinuta din materialul genetic OHF detinut de Prof. James Cummins, de la Universitatea Cornell. Rezistent la focul bacterian (Erwinia amylovora), nematozi si Phytophtora Cactorum.

Prezinta toleranta ridicata la seceta, temperaturi scazute, avand rezultate bune chiar si in soluri grele si calcaroase.

Plantele altoite pe acest portlatoi, dezvolta un sistem radicular cu ancoraj puternic in sol, fara a necesita sistem de sustinere.

Vigoare medie, cu 30-35% mai mica decat parul franc, similara cu vigoarea imprimata de portlatoiul de gutui BA29.

Are afinitate foarte buna cu toate soiurile de par, recomandat in special soiurilor cu vigoare mica (Williams, Abate Fetel, Highland, etc).

Păr Franc

Acest portaltoi se caracterizeaza printr-o inradacinare buna, se poate valorifica pe terenurile profunde si sarace , sistemul radicular explorand un volum mare de sol. Portaltoiul are o afinitate cu toate soiurile cultivate, insa imprima vigoare mare si o intrare pe rod tarzie. Este un portaltoi cu o buna rezistenta la boli si daunatori.