Cires, Visin

Portaltoi pentru Vișin și Cireș

Mahaleb

-este un portaltoi ce se preteaza pe solurile nisipoase, calcaroase, uscate,cele cu procent mare de schelet si pentru regiunile cu precipitatii sub 550mm, fiind sensibil la asfixia radiculara.esteb rezistent la paduchii de frunze si la cancerul bacterian.Are afinitate cu majoritatea soiurilor.Imprima precocitate,productivitate si rezistenta la ger.Imprima o inflorire si maturare a fructelor mai timpurie cu 6-8 zile pentru acelasi soi.

Gisela 5

-este un portaltoi de vigoare slaba, cu inredacinare superficiala, necesita saplier,cere soluri usoare si are nevoie de irigare. Este sensibil la seceta, paduchele lanos si cancerul bacterian.Are afinitate cu majoritatea soiurilor, se recomanda pentru soluri foarte fertile, adapostite.Drajoneaza putin si are o anumita toleranta la virusuri.

Gisela 6

-se caracterizeaza printr-o vigoare mai mare,decat cea a portaltoiului Gisela 5. Se preteaza pe o mare varietate de soluri inclusiv pe cele argiloase. Acest portaltoi se caracterizeaza prin pretentii mici in ceea ce priveste nevoia de apa, nu drajoneaza si are o buna rezistenta la virusuri.